Helt på jordet
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-05 18:54:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 24-105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger724
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220974} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
ingebjørg fyrileiv g.
Meget flott linjeføring og gode farger. Himmelen er også bra. Men jeg er nok litt usikker på tretoppen (?) som stikker opp og skarpheten på det gyldne jordet kunne til fordel ha vært bedre.

-ingebjørg
Ivar B.
Dramatisk og flott lys, og godt presantert. Enig med foregående taler om tretoppen, men bevares et flott bilde. Mvh Ivar.
Nils G.
Takk til Ingebjørg og Ivar. Dere har helt rett i kommentaren om tretoppen, jeg vurderte faktisk å klone inn et ordentlig tre i stedet men det ble for komplisert.
I skyene hadde jeg mye støy som ble fjernet med Neat Image som igjen ødela for jordet.

Jeg synes selv at bildet er blitt mye bedre i versjon #2.
Nils
Ivar B.
V2 er bra ja! Mvh Ivar.
Nina S.
Ja, V2 for meg, pene og rene linjer, klarere kontraster på jordet og fine fargekombinasjoner.
Mvh Nina
Terje K.
Helt klart V2, som er direkte nydelig. Dette kan du være stolt av...forstørr og få det på veggen, bare elsker slike bilder :)
Oddvar T.
Nå ble jeg litt bekymret. Jeg ser ingen forskjell i skarphet på jordet. Må jeg ha ny skjerm?
Ellers et svært severdig motiv. Men jeg ville da fortsatt hatt forgrunnen skarpere.
Atle Q.
Hei Nils
Det var da en kjempeflott himmel ! Fine farger og linjer.V2 for meg også. Hadde det vært et lite hus... så kunne det kanskje stått, men slik som det er i V1 blir man sittende litt å lure på hva det mørke er for noe.
Veldig fint bilde Nils!
mvh Atle
Dag T.
Jeg er sterkt uenig i fjerningen av tretoppen. Uten den blir bildet innholdsløst og kjedelig. Med den gir ihvertfall bildet litt rom for undring i tillegg til alt det behagelige.
Tom A. T.
Enig med Dag her. V2 mangler det lille uromomentet som denne type bilder/motiver trenger. I V1 gjør tretoppen den jobben på utmerket vis.
mvh Tom T
Tone A.
Hei
Her må eg nok vera enig med Oddvar Tveito, når det gjeld at han ikkje ser forskjell når det gjeld skarphet på jordet i versjon 2. Når eg klikkar fram og tilbake på versjonane er det ikkje noko forskjell.
Flott tittel for her er det eit spanende jorde som har fine bua linjer kor grøne vekstar med sine linjer, gir fin kontrast mellom dei gultona linjene i kornåkeren.
Forgrunnen har skarpe linjer, men midtgrunnen er meir dus med grøne linjer som fine kontrastar. Sjølve marka bakerst dannar ei fin markert linje mot den litt dramatiske himmelen med tunge skyer.
Varme gul-bruntonar på jordet med eit flott lys, som får fram linjespelet som skulle ha vore skarpare i midtgrunnen. Blåtonane og dei lyse skyene er fine kontrastar mot den gylne kornåkaren.
Versjon 1 likte eg best med tretoppen som gir eit interessepunkt til bildet. Eg hadde nettopp eit liknande bilde kor eg kun hadde eit jorde og himmelen, med då vart det påpeika at det mangla noko som samla blikket. Flott dybde og bildet har ei vakker hauststemning.
:) Tone
Roger S.
#2 er helt topp !

Flotte detaljer og fine strukturer.
Fint med de linjene som slynger seg horisontalt.


Roger
Nils G.
Takk til dere alle for så positive kommentarer og konstruktive forslag om tretoppen, jeg setter pris på alle innleggene. Selv synes jeg den er litt for udefinert. Dersom det hadde vært et helt tre eller et hus så tror jeg det ville ha blitt bedre.
På toppen av jordet har NeatImage gjort størst skade i v1.
Og takk for anbefalingen Terje.

Nils
Odd Tore S.
Pent og enkelt bølgelandskap i gyldent med innvevde grønne striper.
v2 tror jeg, v1 er litt uklar. Om tretoppen er OK eller ikke er jeg ikke så sikker på, ryggraden er vel vant til hele trær i siluett på slike bølgetopper som denne.
Himmelen må det også gis ros for, uten skyformasjonene her hadde det blir svært så rolig.
Odd Tore
Geir B.
Selvfølgelig må tretoppene være med.

Slik det er perfekt plassert i et av de gylne punkt, danner det et sterkt visuelt tyngdepunkt. Etter mitt syn er de tre elemenetene i bildet ( bakke, himmel og vegetasjon ) likeverdige, selv om de har både ulik farge, ulik struktur og ulik størrelse.

mvh
Geir
Nils G.
Takk til Odd Tore og Geir.

Nils
Inger-Lise S.
Dramatisk og flott himmel over nydelige marker med gyldne, vakre farger.
Trærne må absolutt være med. De er små, men de gjør mye for bildet. Uten syns jeg det ble nakent og litt tamt..Litt uskarphet er nevnt, men absolutt et dekorativt bilde.

Inger-Lise
Tone A.
Hei Nils
Nå måtte eg sjekka bildet ditt og synet mitt ein gong til. Og nå ser eg at det er skarpare linjer på kornåkeren på versjon 2, så eg er lei for at eg skreiv at eg ikkje såg noko forskjell!
Og denne store kornåkeren her med sine linjer, gultonar og lys er flott mot den dramatiske himmelen. Flott fanga motiv.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu