DISKUSJON I PORTEN
Detaljer fra en av de flotte portene i Vigelandsparken, Oslo.
Oppdager nye detaljer hver gang jeg er i Vigelandsparken. Synes disse tre herrene virker veldig levende. Fine høstfarger i bakgrunnen.
Utstyr
  • Canon Powershot S30
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger197
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223386} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ståle S.

Morsomt motiv! Jeg har tatt et slikt selv, andre veien, i sommer.

Det hadde kanskje vært mer effektivt med større blenderåpning, slik at d'herrer ble skarpe mens bakgrunnen ble uskarp? Nå er det litt vanskelig å se hvor mennene slutter og bakgrunnen begynner. Jeg vet, jeg vet - akkurat det med liten dybdeskarphet er litt vanskelig å få til med kompaktkamera dessverre.

Jeg synes i hvert fall at bør bildet med fordel kan perspektivkorrigeres slik at man kommer ''rett på''. Det er ikke så mye som skal til, en liten knert korrigering bare. Eller gå tilbake og ta bildet på ny, i knestående, slik at kameraet er på høyde med midten av porten.

Tønnefortegningen fra linsa bør nok også korrigeres slik at rette linjer blir rette og ikke buede. Det blir rent for galt når slik forvrengning kombineres med litt skrå bildevinkel som i dette tilfellet!

Du har brukt vidvinkel? Gå lenger unna og zoom inn neste gang, så bør forvrengningen bli mindre; mange objektiver har en tendens til å forvrenge til dels kriminelt mye på den videste enden. Dette gjelder også for dyre, gode objektiver til speilreflekskameraer, bare så det er nevnt. Større brennvidde vil i utgangspunktet gi deg mer uskarp bakgrunn også i samme slengen hvis alt annet er uendret, men dette blir litt motvirket av at største tilgjengelige blenderåpning blir mindre på akkurat dette kameraet når man zoomer inn. Jeg vet ikke om dette går opp-i-opp i dette tilfellet.

Men - godt sett!
Avsluttet .

Flott motiv,og godt tenkt.Ville gjerne tatt meg en tur der selv med kamera.Synes Ståle har forklart det meste her på en grundig og god måte.Litt mer uskarp bakgrunn ville ha gjort mye for bildet.

mvfotohilsen
O
Nina R.

the gate to heaven? :p en hage full av mannfolk, hadd det bare funtes.. men morsomt motiv :)
Ståle S.

Heh, nå fant jeg EXIF'n din også gitt. OK, glem det med større blenderåpning, du er på 2.8 her og det er så langt som det går med det kameraet. Kompaktkameraer med liten sensor gir dybdeskarphet i bøtter og spann, og noen ganger blir det for mye av det gode. Som her. Prøv å gå lenger unna og zoom inn så mye du kan (uten å ty til digital zoom selvsagt) for å få samme utsnitt, det vil gi deg minst mulig dybdeskarphet. Men det er ikke sikkert at det er så mye å slå i bordet med. Akkurat dette motivet er nok - dessverre- litt utstyrsavhengig!
Avsluttet .

Hei igjen.Ståle har nok helt rett.Helt enig i med det han skriver.Er du på største blender her,så er det ikke mer å gå på.Tror ikke du kan hente inn så mye mer ved å zoome inn.Såfall må kameraet ha en betydelig zoom..Føler at fokus er satt mest på muren bak.Et kompaktkamera er konstruert til å gi lettest/best bilder til enhver tid.Dermed overstyrer det fokus og eksponering iht programering.Et speilrefleks er mer krevende,men gir så mye mer igjen når teknikken først sitter.Men men,selfølgelig er det fotografens øye som fortsatt er det viktigste:-)



mvh O
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu