Vinterlandskap
Tok dette bildet på julaften, men har ikke fått behandlet det før nå. Synes selv det ble ganske bra og synes vinterstemningen vises godt i bildet. Håper på kommentarer om alt fra det tekniske til komposisjonen...
Synes selv at det er litt støy i bildet, men ikke så mye at det gjør noe særlig. Bildet er tatt på 800 ISO, på 350Den må man helt ned i 400 ISO for å unggå støy. Dette har blitt betydlig forbedret på de nyere kameraene, spesielt de dyre. Vil gjerne høre om noen har erfaringer med støyegenskapene på 40D i forhold.
Liker det, men litt støy
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF-S 17-85/4-5.6 IS
  • Brennvidde53mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeRAW 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger429
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_304177} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ole-Kristian T.

Nydelig vinterlandskap, bra komponert bilde. Fint med rimkvistene i forgrunnen, det diagonale vannet, trærne i mellomgrunnen, og månen samt åsene i bakgrunnen. Litt mye støy på himmelen synes jeg. Jeg har selv en 350D, men vet ikke nok om støy på den i forhold til andre modeller. Flott bilde er det synes jeg :)
Turid L.

Flott vinterstemning.
Tror jeg ville hatt litt mere
kontrast/brigtness eller curves så hadde
du fått litt mere piff i fargene.
Og eventuelt mere skarphet.

mvh Turid

Magnus G.

Hei Aleksander
Fint vinterlandskap med nydelig stemning. Som du selv skriver er bildet litt kornete, men ikke så mye at det plager meg. God dybde med elva som renner ut og fint med de snødekte trærne og kvistene i forgrunnen.
Månen er en god liten detalj som gir bildet enda mer stemning.

Mvh
Magnus Grande
Arvid B.

Et godt motiv tatt på selveste julaften dette, Aleksander! Fine fargetoner i bildet ditt. Nysnøen står flott til skogen bak og blåtonen i vannet. Kompen er også bra, men jeg hadde kutta 2 cm i høyre bildekant. dette er selvfølgelig smak og behag. Noe støy som du påpeker, men egentlig faller det nokså naturlig inn i dette motivet. Likte dette godt!

God Helg!

Arvid B
Bergliot E.

Å du verden for et flott vinterlandskap. Dette kunne du solgt som postkort. Flott komposisjon og lys.

Bergliot:)
Lars N.

Hei

Du har bøttevis av lukkertid å gå på, så det er ingen grunn til å skyte dette bildet på ISO800. Lukkertid på 1/100 sekund bør ikke være noe problem på 53mm (1.6 crop ekvivalent 85mm). Spesielt ikke med en IS linse. Du kunne sikkert brukt ned til ISO 200 uten problem. Ellers så gjør stativ seg til sånne bilder hvis man har det tilgjengelig. :-)

Ellers et fint bildet av vinternorge. :-)
Aleksander M.

Takk for raske kommentarer!
Jeg må si meg litt enig med deg Lars. Burde nok hatt ISO 800, men jeg hadde dessverre glemt å skifte om på kameraet. Ble så begeistret at jeg glemte å sjekke dette. For å få bildet optimalt skulle jeg hatt stativ som du sier, men hadde det dessverre ikke tilgjengelig. Ville selv hatt mindre blender og lavere ISO,men det ble som det ble og jeg synes det ble nokså bra som det er.

Mvh Aleksander
Ingunn S.

Ja dette ble absolutt bra!!!
Synes det er et svært så innbydende motiv med flotte kalde vinterfarger.
Liker veldig godt komposisjonen, litt støy pga høy ISO er nevnt, men ellers et flott motiv som ville egnet seg godt som julekort:)

Hilsen Ingunn:)
Espen B.

Flott vinterbilde dette. Ser at du har tenkt nøye gjennom komposisjonen her og jeg synes det stemmer meget bra. Bra levert!

mvh Espen
Håkon S.

Hallo Aleksander.
Jeg likte godt dette vinterstemningsbilde ditt.
Flott med all snøen som ligger tett og tungt på trærna. Det er skikkelig vinter.
De blå kalde fargene i bilde, gjør det enda bedre syns jeg.
Ville kanskje foretrukket uten de hvite kvistene med snø på, nede i venstre hjørne. Sånn ellers liker jeg godt komposisjonen i bilde.
Noe korning er det nok, men ikke nok til at jeg forstyrres av det.
Flott naturfoto dette! Bra.
Anne-Lise S.

Virkelig helt enig med deg i at dette er vakkert. Rent og flott komponert med friske vinterlige farger og godt lys. Månen er perfekt plassert i det gylne snitt.

Anne-Lise
Mads B.

Hei. Dette er et bilde etter min smak, med fine rimdekte trær, fin speiling i den rennende bekken som kommer inn fra siden, og månen som ligger på lur mellom tretoppene. Liker det godt!
Mvh Mads B.
Anne Ø.

Nydelig vinterlanskap!!!
Stian H.

Et flott vinterlandskap som kunne vært hevet mange hakk med nedblending, lavere iso og stativ. Flott plass, og kjekt med månen:-)

Stian
Aleksander M.

Takk for kommentarene! Hyggelig at dere likte bildet. Erger meg litt over det som kunne forbedret bildet, men det vil jo (nesten) alltid være noe som kan forbedres...
Bjorn F.

Hei Aleksander. Dette likte jeg, meget stemningsfullt og vakkert vinterlandskap du har fanget her.
Hilsen Bjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu