Vannliljeblader I
Bildet inngår i albumet Vannliljeblader -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-15 22:28:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-15 22:29:35
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 50-200 mm, 1:2.8-3.5
  • Brennvidde147mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1s
  • FilmtypeISO 200 jpg
  • Nei
  • AnnetPluss polariseringsfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger222
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105004} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Adrian Øhrn J.
forbløffende skarpt med den lukkertida!

:-)
Caroline M. S.
He, he - ja, du kan så si Adrian. Jeg brukte stativ for en gangs skyld. ;-) Prøvde meg fram med forskjellige lukkertider. Noen av de andre jeg tok samme dagen ble vel strengt tatt bedre (skarpere), men jeg likte komposisjonen på denne bedre. :-)
Birna R.
jeg synes bildet lider av for snill og forsiktig utnytting av bildeflaten. om det var fysisk mulig å få et tettere utsnitt vet jeg ikke, men siden jeg har en mistanke om hvor bildet er tatt så burde dette være mulig. (konklusjon trukket på grunnlag av det jeg ser under vannflaten og som antakelig helst ikke burde vært der, iallefall ikke såpass synlig).

nå blir det en tom vannforgrunn, to klynger med blader som en mellomgrunn, og en tom vannbakgrunn.
Inger Lene H.
Jeg likte dette jeg! ;)
Caroline M. S.
Takk Bjørn. Bildet er fra en liten dam i Botanisk hage - så jeg kunne fint fått til tettere utsnitt uten å bli våt på føttene. :-) Jeg er enig med deg i at det ble litt vel mange grønne stilker her (de sorte greiene oppe til høyre tror jeg er speiling fra trærene rundt dammen, mens de gråene greiene på midten oppe er noen andre stilker). Skjønner hva du mener med tom vannforgrunn, to klynger osv, men må la det synke litt. Likte jo så godt dette bildet selv - av og til er det for lett å forelske seg i noe og ikke se feilene helt. Selv ikke når andre forklarer godt og tydelig. :-)

Og takk til deg også Inger Lene. :-)
Rune T.
Hei Line!
Bjørn har noen gode poenger som du selv også bemerker er det ting som godt kunne vært gjort annereldes. Synes også bildet er noen slapt i fargene. Ta deg en ny tur og sett i gang, var forresent bl 22 virkelig nødvendig?

Mvh
Rune
Christer B.
Det var disse du hadde med på mandag, ikke sant? Det var et av de tre du hang opp med endel struktur i bladet nede til høyre som jeg fikk sansen for. Fine farger her også, men jeg får liksom ikke den store smellen av det. Mulig utsnittet hadde virket enda frekkere hvis bildet hadde vært tatt med en rettere vinkel ovenifra og ned? Tok du et bilde hvor polafilteret var snudd andre veien også, dvs uten vannreflekjoner og med tydelig innblikk ned i vannet? Da blir jo vannet i bildet mye mørkere, og det kan hjelpe med å forsterke fargene i bladene. Ikke sikkert det gjør noe at stilkene blir tydeligere.
Bare noen tips...
;)
Bjørn H.
Heisan ..

I utgangspunktet flotte farger, men savner litt mer kontrast ..

Sier meg også enig i at kompet muligens ikke er sterkt nok ...

Enten mer motiv, eller tettere på ...

Blir litt tomme intetsigende flater, og liksom litt uferdig på en måte ...

Du, håper det har gått greit med deg i dag ..:)

Ring som sagt når du har overskudd -


Bjørn ;¤
Rune N.
Hei Caroline!

Rart dette med bilder som vi ''forelsker'' oss i, men som ikke faller helt i smak hos andre. Det er mye som sikkert spiller inn, ikke minst det vi opplevde da vi var der og tok bildet.

Dett bildet holdt ikke helt mål, men jeg ser i alle fall en ting jeg selv hadde kommet til å forelsket meg hodestups i: fargene! Med litt mer kontrast hadde de vært himmelske. Håper du har anledning til å forsøke flere ganger!

mvh
Rune
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer. Jeg synes det er flott at dere kommenterer selv om bildet ikke faller i smak og kommer med tips. :-) Nå har jeg tenkt litt - jeg lurer litt på om jeg liker bildet fordi jeg har flere bilder i hodet (ser det ikke alene, men sammen med alle de andre jeg tok fra samme dammen).

Rune T.: Nei, da - helt unødvendig å bruke blender 22 på et bilde som dette. :-D Men siden jeg hadde med stativ (for en gangs skyld) prøvde jeg alle blendere og alle ISO-verdier opp til 800.

Christer: ... og jeg vridde og vridde på pola-filteret. Flere bilder med blankt vann, mørkt vann, gjenomsiktig vann (kunne se bunnen av dammen), hvitt vann, lysblått, mørkeblått, grønt, orange, gult (også avhengig av lys/tid på dagen og speilinger i vannet)... Enig at det kunne blitt kult med bilder rett ovenfra, men da hadde jeg måttet vasse (og muligens fått vaktene på nakken). :-) Ja, dette var et av de jeg hadde med på OKK-møtet på mandag, men ikke med i noen av kolleksjonene (passet ikke inn).

Rune GN m fl: Fargene ja. Jeg liker at dette er så matt (matt blåfarge og ikke noe blankt i vannet). Synes også fargene på bladene ser naturlige ut (om ettermiddagen når solen var bak trærene). Skal se hvordan det blir med sterkere farger fra PS nå. :-)
Caroline M. S.
... og nå har jeg lagt ut to mer fargerike versjoner. De ble i grunnen bedre enn jeg hadde ventet - i hvert fall synes jeg fargene på v3 ble OK. Hakket før jeg liker den bedre enn v1 nå. Tror sannelig dere har rett mht fargene. :-)
Rune N.
Ja! Dette var vellykket! Syns nesten at forbedringene i fargene ''overskygger'' mye av det som manglet opprinnelig.

Klikker og klikker meg frem og tilbake mellom 2-eren og 3-eren, og klarer ikke å velge hvilket jeg liker best. Tror jeg heller i retning av nr 2, det blå ble en aning for tungt i nr 3.

mvh
Rune
Inger-Lise S.
Hei Caroline! Det blir lagt ut så mye nye bilder for tiden fra hver enkelt, at det går litt rundt for meg. Trodde jeg hadde kommentert dette lekre bildet. Ja,for jeg syns det er lekkert, med fin komposisjon og nydelige farger. Ikke lett å velge her...Jo, jeg velger meg v#2. V#3 ble litt for mørkt og tungt. v#1 er helt ok. Men v#2 er topp.

mvh Inger-Lise
Christer B.
Versjon 3 ble atskillig bedre.
Inga Helene J.
Hei Caroline!

Versjon 2 for meg. Skarpe og fine farger. Kanskje litt for store flater med blått, men det plager ikke meg.

Inga
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu