Avalon spring
Små justeringer på gammelt bilde
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-26 21:48:51
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger565
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144730} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Ivar S.

Dette er vakkert. Lurar på om du har miksa mykje i Photoshop for å få dei varme fargene?
Nils G.

Hei Fred. Meget vakkert bilde. Liker spesielt den fine vannflaten som brytes av den varmende sola. De små øyene skaper fin dybde i billedflaten.
Slike bilder gjør seg godt i bredt format, allikevel synes jeg at den høyre delen er litt innholdsløs: grå stein og ingen øyer. Jeg tror jeg ville ha klippet vekk hele den høyre siden med grå-steinen.
Nils
Fred S.

Takker: Jeg ''kjøper den, Nils, er enig i at det blir tomt i høyre hjørne. Det var faktisk en bit av en øy der, men den kuttet jeg bort; den ble litt ''mangelfull''. For å få det litt langstrakte formatet jeg gjerne vil ha glemte jeg blansen i bildet. Har lagt inn ekstrabilde med ditt forslag.
Ivar: Har softet en anelse ( multiply), og ganske riktig plusset på en dash saturation. Men ikke mye; bildet ble tatt i varm kveldssol.

vh fred
Lars Erik N.

Fin komp, med mange fine linjer. Jeg foretrekker v1. Lurer litt på om horisonen er litt skjev?

Mvh
Lars
Jan Frode A.

Jeg foretrekker nok versjon #1 her.

Syntes denne gir det lille ekstra på høyresiden, som absolutt etter min smak bør være med.

Bildet er sånn som jeg liker, med de varme fargetonene som kontraster mot isen og det disige i det fjærne.

Disse små holmene som er dandert utover midtpartiet, tilfører utrolig mye ekstra til bildeflata i form av brytninger. Flott!

mvh Jan Frode
Stine J.

Nydelig natur. Flott med steinene i front. V2 ble best etter min smak. :-)

mvh Stine
Kurt S.

V2 fungerer bra men foretrekker likevel V1.
Det lille, spisse og blå isflaket som stikker frem der må være med.
Dette, sammen med den odden som stikker frem til høyre i bakgrunnen er, etter min mening, med på å opprettholde balansen i bildet.
Dette med balanse er ikke alltid lett, synes jeg.
Tror kanskje jeg ville klona litt på det lyseste feltet på steinen, midt imot, i forgrunnen. (Tiltrekker seg litt for mye oppmerksomhet)
Når dette er sagt må jeg jo selvfølgelig ikke glemme å si at jeg synes bildet rett og slett ble: VAKKERT!
Nydelig lys, flott dybde, behagelige farger og god komposisjon med både diagonale og horisontale linjer.
Kommer helt sikkert til å kikke på dette flere ganger.
Mvh Kurt
Hege J.

Det er to ting som slår meg her...
Det første er at jeg lar meg begeistre av ''gullsteinene'' dine!
Virkelig fin glød i steinene som ligger fint i en diagonal linje. Da er jeg inne på det andre jeg biter meg merke i, nemlig linjene. Det virker spennende med isens horisontale linjer som bryter steinenes diagonale.

Bildet innehar for øvrig ulike typer kontraster som bidrar til at resultatet her er et meget severdig bilde. I tillegg til linjene, er det også voldsom kontrast mellom gløden i steinene og det grå, kalde i isen.

Jeg liker versjon #2 best.

Mvh Hege
Nikolai E.

Her må jeg si at Kurt Sedeniussen har en fremragende analyse av dette bildet. Har ikke noe mer å tilføye, så jeg bare: knallbra! Anbefales!
Og ja, dette er et slikt bilde man ikke blir ''mett'' av å se på :)
Helge A.

Som Nikolay sier: Kurt har en meget god analyse av dette bildet. Dette er 3 gangen jeg kikker på det. V1 er et meget flott og severdig bilde

HAa
monica p.

Hallo Fred
Vet at du ikke liker slike komentarer, men du får en likevell, et av dine beste bilder etter min mening, skulle gjerne sagt mye om hvorfor, men det får nøye seg med at jeg liker skillet mellom varme og kalde farger, og linjene i bildet.
KNALLBRA Fred:o)
Godnatta Mvh Monica:o)
Fred S.

Takker for kommentarer, analyser og anbefaling ! Og Monica; det er bare en myte at jeg ikke liker slike kommentarer; vel å merke så lenge kommantatoren oppriktig mener det han/hun sier...... Og det tror jeg du gjør, du er jo flink å si fra når du ikke liker et bilde også.

vh fred
Odd Tore S.

Dette var et harmoniskt og vakkert vårløsningsbilde, bra kontrast mellom varme farger på steinene og den kjøligere bakgrunnen. Følehornene på steinen er en liten artig avveksling. Både v1 og v2 er OK, plages ikke av tomhet i v1.
Jeg var nær ved å skrive behagelig for øyet, og det stemmer for første betraktning, men skogen på den store øya blir litt urolig-uskarp i forhold til trærne mot himmelen. Symptom på NI??
Jeg kjenner navnet Frankie (eller noe slikt) Avalon, pop/rock med mose tror jeg, men klarer ikke å forbinde dette eller noe annet med Avalon med dette motivet?
Odd Tore
Stig B.

Foretrekker nok #1 her.

Fin komposisjon med steinene og øyene som skaper fine linjer. Bra utnyttelse av lyset, men bildet blir litt ''glatt'' for meg.

Behagelig å se på.

Mvh Stig
John-Tore G.

Hei Fred. V1 for meg også. ser ut som det heller pittelitt mot venstre. Er dette tatt ved Snåsa? Fint lys som treffer steinene her. Godt å se på.
mvh John-Tore
Bjorn F.

Hei. Dette var et meget vakkert og severdig bilde.Nydelige fargetoner , steinene i forgrunnen er med og gir en fin dybde i bildet. Ha en fin sommer.
Hilsen Bjørn.
ingebjørg fyrileiv g.

Vakkert...Rolig og fine farger, skarphet, speilig i vannet og lys.. Likte v1 best. Liker også linjene i bildet godt. Det er et vakkert landskap vi har!
Det eneste jeg kan trekke ned på, er at du har kappet aen stein helt til venstre..

hilsen ingebjørg
Fred S.

Takk for kommentarer:
Odd Tore: Husker Frankie Avalon, men hadde ikke særlig sans for fløtepusen. Nei; mytologi, skjønner du: Avalon var øyriket kong Arthur ble brakt til etter sin død. Det ligger nærmere bestemt i Snåsavatnet, og Arthur er i dag småbruker på Snåsa.
Stig: Morsomt at du synes det blir for glatt: Det forteller meg at du har hatt utvikling: Husker nemlig med skrekk bildet ditt ''Hytte ved vannet'', der du hadde softet sønder og sammen et vakkert motiv. Jada; jeg HAR softet litt her, da, og det er kanskje for glatt i enkeltes øyne... Bra, Stig !
John- Tore: Du har rett, Snåsavatnet, fullt av små øyer.
Bjørn: Samme til deg ! (god sommer, altså)
Ingebjørg: Ja visst har vi et vakkert landskap, men kan du ikke gjøre noe med dette fordømte regnet, slik at vi kommer oss ut i det..?

vh fred
Stig B.

Ja, jeg ser med skrekk og gru på en del av de tidligere bildene jeg har lagt ut. Skulle vel egentlig fjernet dem, men beholder dem her for å minne meg selv på hva jeg har gjort, og for ikke så lang tid siden. Det kan gi litt ydmykhet, ikke bli for stor i kjeften og glemme hva du gjorde i går og kanskje gjør igjen i overmorgen :-(

God sommer.
Mvh Stig
Johan K.

Absolutt et bilde som behager øynene.
Usikker på versjon her... føler at det blir litt venstretungt, selv med beskjæringen i V2. Men, når jeg klikker mellom de to versjonene ender jeg opp med å like V1 best. Det eneste som halter med bildet er balansen. Venner meg litt til det når jeg ser på det ei stund.

Ellers er bildet meget flott. Fine kontraster. Lekkert lys og fine farger, og bildet har god dybde. Ville kanskje gjort noe med det utbrente på steinen i midten.

Johan
Avsluttet .

Jeg synes dette ble bra - ikke ditt beste bilde, men blandt dine flotte bilder skal det mye til.

Absolutt godkjent. V1 for meg.

MvhJRH
Ketil M.

Flott dette v1 for meg!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu