KJØTTMEISEN KJARTAN
Stadig på farten er Kjartan.
Inn på foringsplassen, for å hente en nøtt, for så å ta denne med seg å spise den i et tre i nærheten. Hadde en liten studie av ham i aften. 4 nøtter på 10 minutter....
2 nøtter veier ett gram. Dersom han med det tempoet hadde fortsatt hele dagen gjennom, så hadde han spist mange ganger sin egen vekt. Han gjør nok ikke det, men når han har 50 kjøttmeiskamerater og 14 andre fuglearter med seg på foringsplassen hver dag, så blir det noen solsikkefrø, havrekorn, nøtter, hirsefrø og andre godbiter i løpet av dagen......
Bildet inngår i albumet Natur - Landskapsbilder fra naturen i mitt nærmiljø, eller fra skog og fjell.
Plante, fugle og dyreliv fra Rondane, Jotunheimen og ellers der hvor jeg ferdes.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 75-300mm f/4-5,6 III USM
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger263
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234523} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Igjen et koselig bilde av Kjartan med fine farger og fin komposisjon.Og kjekt å få litt informasjon om gjengen din også:-)
Hilsen Tone!
Hans-Jørgen H.

Hallo i luken Egil!
Dette ble nok kveldens sjokk! Har Kjartan forflytta seg helt til Otta? Så, det er forklaringen på hvorfor jeg ikke har sett ham i dag.....Be han om å pelle seg sørover igjen det forteste han vet. The king of the smultering er lei seg for at han er fordufta....
Bildet er flott og skarpt Egil med en nydelig grein den sitter på. Men jeg tror nok at dette er ei jente ut fra den smale stripa på brystet. Kanskje det er hu Dorothea dette her!
Ha en fin kveld!
Hilsen Hans-Jørgen
Egil S.

Hans-Jørgen, du tok den med Kjartan ja?
Ventet på deg skjønner du!

Takk for kommentarer begge to!
Monika Frisvold V.

Hei
Kansje Kjartan er på tur til Romsdalen...... ?
Fint bilde av Kjartan.... skarpt og fint, fin gren kjartan sitter på og flott bakgrunn..... Da starter jeg foringen med nøtter med håp om Kjartan kommer hit...... mvh monika
Knut H.

Hei Egil.
Hunn eller han de er i alle fall et
flott eksemplar av kjøttmeisen.
Skarpheten er upåklagelig der den
sitter på sin flotte stokk.Fine og gode
farger på meis og bakrunn.At apetitten
er god og mattilgangen enkel berger mange
av de hyggelige småfuglene våre.
Godt Kameraskudd dette.
God Helg
Knut
Kjartan T.

Jeg tror ikke dette er Kjartan. Jeg vet i hvertfall at jeg ikke har vært på Otta eller sør for Namdalen det siste døgnet. Trolig er det en Kristin med et så beskjedent svartstrek i brystet.
Ha en god kveld!
Odd E. k.

Hei Egil!

Flott fanget kjøttmeishunn eller ungfugl av hann. Går ut ifra at det er en hunnfugl, så det er nok ho Dorothea som har tatt seg en tur. Mye vind i høyden nå for tiden, så kilometrene går veldig fort for en liten skrott.
Når det gjelder kvaliteten på bildet så er posituren meget bra. Fuglen kommer godt frem på stubben. Skarpheten er ikke helt så bra, særlig i hoderegionen slik bildet blir fremstilt. Kinnpartiet er også noe utbrendt. Tror nok at bildekvaliteten kan forbedres når det gjelder skarphet, fargemetning og justering i mellomtonene. Bakgrunnen er meget bra, nesten kunstnerisk og behagelig. Uansett er flott fanget motiv Egil.

Ha en god kveld!

Mvh
Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu