Ravn
Bildet ble tatt akkurat i det sola kom opp over fjellet bak kamuflasjen/fotobua. Øyeblikket var nesten magisk, kongeørna hadde forlatt stedet noen minutter i forveien, men ravna som landet kledde også naturens peneste lys.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon f-801
  • Tamron 500 mm speiltele
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeFujichrome Sensia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger529
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_72355} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei.
En veldig fin stemning du formidler her.
Med akkurat det rette sollyset på rette plassen:-)
Fint gyllent lys over det heile,veldig bra.
Fin positur på fuglen.
Andre tekniske ting kan eg dessverre ikkje kommentere.
Vh Inger Anne
Brita Helen E.

Hei...
Kan nok heller ikke kommentere så mye av det tekniske...selv om jeg har lært mye av det her på foto.no.
Men jeg vet hva jeg liker og etter det jeg har lært synes jeg dette ble et flott bilde... :) Fin komp. og et behagelig lys.. Den greinen/busken i bakgrunnen forstyrrer kanskje litt...men på en annen side hadde det kanskje blitt kjedelig uten den... Nei jeg vet ikke helt jeg.. BRA fanget iallefall:)

Mvh Brita...
Inger-Lise S.

Virkelig flott! Skarp og vakker ravn,eksponert meget dyktig.Fargene og lyset må vel tillates å kalles perfekt..? Vel,jeg syns det. Naturen er godt laget,det ser vi her:Alle fargee står til hverandre noe aldeles godt. Flott med de diffuse greinene i bakgrunnen og et mer tydelig miljø foran og under ravnen.Er ikke dette et blinkskudd,da? :-)
Mvh Inger-Lise
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Et flott bilde av en vis og flott fugl!! Liker godt at formen i fuglen gjenspeiles i grenen bak. Stilig! Men syns at speiltele effekten (smultringene) forstyrrer litt. Men flott bilde i et aldeles fantastisk lys!!
Avsluttet .

Flott bilde kjartan! Fint lys!

Hans Olav S.

Hei Kjartan

Synes det var et fint ravnebilde. Fin positur, detaljer, farger e.t.c. Men synes det treet bak er noe forstyrrende, med lyset og alle sine smultringer.

MVH
Hans Olav
Jan W.

Flott ravnebilde med nydelig belysning Kjartan!

Men ravnen er litt liten og fremstår ikke helt tydelig, noe den litt for lyse og litt uheldige bakgrunnen bidrar til. Speil-teler har jo ofte en litt uønsket innvirkning på bakgrunnen.

Forøvrig ser jeg frem til jeg får denne fuglen i søkeren selv. Jeg er jo spesiellt begeistret for sorte fugler.

Jan
Kjartan T.

Takk for tilbakemeldinger fra dere. Morsomt at det er forskjellig syn på bakgrunnen. Dette er vel et klassisk eksempel på at bildet mangler ballanse mellom de rolige og aktive flatene.
Det blir litt for mye støy, men samtidig fungerer det også på en merkverdig måte, fokus havner på hovedmotivet og det er et bilde som er behagelig å se på (selv om, ja JW, det mangler litt på skarpheten). Jeg tror faktisk at lyset utgjør så mye for bildet at det oppveier andre svakheter. LYS ER SUPERVIKTIG, men det er nå bare mitt enkle syn på det hele...
Stig B.

Enig med JW; Flott ravnebilde med nydelig belysning. Jeg tror jeg forstår grunnen til utsnittet som gir relativt liten fugl, og liker lyset veldig godt.

Jeg har litt vansker med den flotte greina bak til venstre, de lyseste punktene på den ''stjeler øye'' hele tiden, samtidig som det gir trolsk liv til bakgrunnen.

Mvh Stig
Bergliot E.

Kjempebra bilde.....teknisk kan jeg ikke bidra med noe, men etter min smak var dette flott. Fine farger og miljø. Likte den busken i bakgrunn. Synes den fremhevet miljøet på en fin måte.

Mvh Bergliot:)
Rolf S.

Hei.
Opplegg til et veldig trolsk naturbilde, men jeg synes lyset faktisk ødelegger litt. Uten den solbelyste bakgrunnen tror jeg det hadde fungert bedre. Ikke misforstå: Bakgrunnen er fin, men altså ikke det lyset som faller på den.
M.v.h. Rolf
Thomas B.

Jeg liker egentlig ikke speiltele effekten, men her ble det ikke så ille. Kunne kanskje ha kuttet litt på høyre side for å få fuglen i det gylne snitt. Det er subjektivt, men jeg syns bakgrunnen ble litt for lys. Ikke så perfekt som mange av dine tidligere bildeer, men et bra bilde alikevel.

Mvh
Thomas
Kjartan T.

Fint, takk for mange tilbakemeldinger. Godt at alle skriver det de både liker og ikke liker. Rolf, jeg ser drømmepotensialet som finnes i bildet. Det hadde vært noe å fått ei sky som skygget bakgrunnen mens ravna fortsatt badet i denne morgensola.
Per Harald O.

Liker dette, fin, konservativ komposisjon som gjør dette bildet til mer enn ''bare'' et artsbilde;)
Nils L.

Bra komposisjon og meget pent lys. Synes speiltele effekten gir et litt magisk/trollsk preg, som etter mitt skjønn kler bildet. Spesiellt med denne fuglen som det ofte tidligere var furbundet en del mystikk med.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu